Anto-Trainingen.nl

Met beide benen op de grond

BASISTRAINING LEIDINGGEVEN

Vanuit een stevige basis

Leiding geven gaat steeds minder op basis van planning en controle. Het vraagt van u als leidinggevenden om medewerkers en teams te  ondersteunen in de eisen van deze tijd. Medewerkers die klantgericht werken, initiatief tonen, ondernemend zijn en verantwoordelijkheid nemen. Teams die zelfsturend zijn.

Leiderschap dat faciliterend is aan de medewerkers die in de dagelijkse praktijk ontwikkelen en het gewenste gedrag laten zien. Dit vraagt "practice what you preach". Congruent zijn in woorden en daden.

Het (voorbeeld)gedrag van u als leidinggevende is een belangrijke factor in het succes van de ontwikkeling medewerkers individueel en als team.

Uw persoonlijke waarden, intenties, verlangens, overtuigingen, vertrouwen in de ander en uzelf bepalen uw leidinggevende gedrag.

Zonder te twijfelen aan de goede intenties kan het gedrag van leidinggevenden belemmerend werken. Omdat dit vaak onbewust is wordt het effect hiervan niet altijd onderkend en kan het al snel als weerstand bij medewerkers worden gezien.

Wij gaan ervan uit dat gedrag van anderen de beste feedback op u handelen is.

Bewust worden van het onbewuste helpt om effectief gedrag te laten zien.

Onze training leidinggeven helpt om het eigen gedrag en gewoontepatronen onder de loep te nemen en zo nodig te doorbreken.

Het paard is bij uitstek een goede trainer en coach hiervoor. Hij kan niet anders dan direct reageren op u op een eerlijke manier zonder oordeel.

Inhoud

In deze training gaat u vooral doen en ervaren. Door oefeningen te doen met het paard en hierop te reflecteren krijgt u zicht op (het effect van) uw handelen en de onderliggende aannames.

Voor wie

Iedereen die de softskills van leidinggeven wil ontwikkelen

Resultaat

- Zelfkennis; wie ben ik, hoe denk ik en wat doe ik.
- Persoonlijk leiderschap; zelfkennis, zelfacceptatie.
- Leiderschap; effectief gedrag
- Succesvol leidinggeven.

Opbouw training

Dag 1: Thema zelfkennis en persoonlijk leiderschap
Dag 2: Thema: leiderschapsstijlen
Dag 3: Succesvol leidinggeven

Deze training past ook in een MD traject.

Wilt u een aanpassing op de training, neem dan contact met ons op voor maatwerk.