Anto-Trainingen.nl

Met beide benen op de grond

OVER ANTO-TRAININGEN

Wij zijn Annelies en Toine, 5 jaar geleden begonnen met ANTO-trainingen. Onze samenwerking is ontstaan door onze persoonlijke ervaringen met paarden en wat zij voor onze eigen ontwikkeling hebben betekend. De kracht hiervan willen wij anderen ook laten ervaren en inzetten bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen.
Door onze verschillende loopbanen vullen wij elkaar goed aan en versterken wij elkaar. 

 

AnneliesAnnelies2

Als counselor, coach, trainer en docent begeleid ik mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De laatste 8 jaar vanuit mijn eigen bureau. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe werkvormen. Paarden waren al jaren belangrijk in mijn leven en zo is het paard als co-trainer ontstaan. 
 

Toinedscf0071

Ik heb op vele gebieden van het bedrijfsleven gewerkt in diverse functies. In het uitvoerende proces, als leidinggevende en als projectmanager De laatste jaren werk ik als freelance ontwerper. Door het jarenlang bestuderen van paarden en hun gedrag, leerde ik dat ze een waardevolle toevoeging kunnen geven op mijn eigen ontwikkeling.

 

Motivatie

Door onze freelance werkzaamheden komen wij in veel organisaties.We werken met medewerkers op alle lagen, van de werknemer in het uitvoerende proces tot het management. Wat vaak opvalt:is dat er veel goede, enthousiaste medewerkers met veel kwaliteiten zijn. Toch lukt het niet altijd de werkprocessen en samenwerking goed te laten verlopen. Communicatie en contact zijn hier vaak een oorzaak van. Niet omdat mensen dit niet willen. Maar ruis in communicatie staat elkaar begrijpen en contact hebben in de weg. 

In de huidige veranderingen van de maatschappij wordt steeds meer een appèl gedaan op de persoonlijke eigenschappen, sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, taalvaardigheid, persoonlijke gewoonten, en samenwerken,  de zogenoemde softskills. Dit zijn met name de vaardigheden die Toine en Annelies van de paarden hebben geleerd.